CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Wednesday, March 18, 2009

OLD TOWN white coffee ANTI ISLAM...

Assalamualaikum....

Saya dapat email ini dari Persatuan pengguna Islam Malaysia...
Seperti yg telah di agak akan sifat kaum lain (perhatikan perkataan kaum... bukan bangsa) yang tidak tahu bersyukur tinggal di bumi Malaysia.

Salam
Saya dan rakan2 sering ke cafe Old Town White Coffee duduk minum dan bincang hal business. Bila melihatkan kemajuan perniagaan mereka ada keinginan utk memulakan perniagaan ala franchise seperti syarikat Old Town White Coffee. Rakan kami telah berhubung dan berjumpa dengan pengusaha Old Town White Coffee untuk mendapatkan peluang franchisee daripada syarikat mereka dengan modal sendiri di rumah kedai yg kami miliki di lokasi strategik.

Alangkah terkejutnya kami ialah jawapan dari pihak pengusaha franchise tersebut adalah "KAMI TIDAK BERI PELUANG INI KEPADA ORANG MELAYU ISLAM UNTUK BERNIAGA"

Walhal yang memenuhkan tempat dan saling berkunjung untuk makam minum di cafe ini rata rata kami lihat adalah orang Melayu Islam kita. Kita sering dengar kesama-rataan peluang yang di berikan oleh pihak kerajaan dan sering di tuntut hak mereka oleh bangsa Cina di Malaysia.

Dari apa yang kami alami dapat di buat kesimpulan bahawa apa yang bangsa asing pentingkan adalah perniagaan mereka dan monopoli bidang dan menidakan peluang kepada orang Melayu Islam tetapi menuntut hak sama dan membuat untung dari orang Melayu. Lihat lah pekerja mereka semuanya pekerja asing dari Myanmar yang bukan Islam dan tiada pekerja bangsa Melayu Islam di Old Town White Coffee Nasihat kami wahai orang Melayu Islam dan kami sendiri hindarilah dari berkunjung ke Old Town White Coffee kerana mereka bukan memikirkan kejayaan sama bangsa Malaysia tetepi mereka Anti Islam.

Fikir-fikir lah... Salam
" Bersama Kembalikan Hak Dan Maruah Dengan Bijaksana "

Persatuan Pengguna Islam Malaysia
Tel : 03-42566618 / 42577222
Faks : 03-42566617
Hotline PPIM : 019-359 1000
http://www..muslimconsumer.org.my/
http://sembangcafeppim.blogspot.com/

ha.... awat tak ambik!!!!

1 said something:

AngahLina Jolie said...

waaaaaaaaaahhhhhhhh.. akak br sekali jer menjengah mkn kat OTWC tu..tu pun sbb ade org nak blanja.. Then after that,dpt lak email kata diorg jual mknan tak halal..trus akak tak menjengah ke situ dah.. Mmg pun, rata2 yg melantak di situ semua bangsa Melayu..eeemmmm