CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Saturday, September 18, 2010

moga apa yang dirancangkan dimakbulkan Allah

assalamualaikum & greetings...


kata orang... orang yang paling kita sayanglah paling susah untuk disayangi (amik tagline citer sepi)

malam 28 ramadhan
"kamu ni betul ke suka akan anak makcik nih? dia ni kasar, anak2 dia macamana pulak?"

"insya Allah makcik, kalau saya main-main dari awal-awal lagi saya takkan jumpa dia dan takkan saya jejak kaki ke rumah ni.... saya memang sayangkan dia"

"jangan kamu suka mak je... anak2 dia pun kena terima jugak, mak kamu macamana? makcik taknak teruskan kalau tak ada restu mak ayah"

"atas sebab inilah saya datang sini makcik, untuk memberitahu makcik yang saya akan pulang ke Penang dan memberitahu akan perkara ini kepada mak saya..."

"I pun tanak teruskan kalau your mum tak restu"

petang ramadhan ke 29, lepas asar
"mak... mai sini sat"

"jan nak cakap apa dengan mak... jan la mai sini"

(bodo jugak aku kan... dah nak cakap dengan mak aku... kena la pi kat dia kan?)

"mak, jan nak bagitau mak pasai jan.. jan nak kawen..."

"dengan sapa? nama apa?"

"nama dia siti noor zaliza mak... ala yg nama niki yg bagi kat mak hamper tu... macam ni mak... dia kheja kat KLCC, bvalgari to be precise...orang cheras... kampung asal dengkil... dia bukan macam perempuan2 lain yg jan pernah bagitau kat mak... mak pun tau jan macamana kan? kalau jan tak betoi2 suka kat dia... jan tak cerita kat mak... mak pun tau kan jan punya experience yg lepaih2 macamana kan? tunggu kemain lama... last2 haram satu apa pun tak jadi... tapi kali ni... niki yg jan jumpak ni lain dari yang lain.. dia single mum of 2 sons... umoq 34... dan sepanjang relationship jan dengan dia pun dia tak pernah susahkan jan at any time... kami confess suka akan masing2 pada hari jumaat pertengahan ramadhan haritu... "

"single mum? dia bercerai hidup ka mati?"

"bercerai hidup mak... tak payahlah jan cerita kat sini tapi kalau mak ada kesempatan nanti mak baca la dia punya notes dalam facebook... jan bukan nak sebelahkan dia ka apa tapi mak boleh tanya yon yg dah baca notes tu..."

"dahtu nanti anak2 dia macamana? nanti exhusband dia nak anak2 dia balik macamana?"

"anak2 memang dengan dia mak... dah 8 tahun dah bercerai... sebenaqnya semalam sebelum jan balik penang.. jan jumpak mak dia dulu...dia ngan mak dia cakap yg kalau mak (mak aku) tak restu.. depa pun takmau nak teruskan... sebab depa kata kalau tadak restu mak bapak... nanti kahwin tak berkat... jan pun takmau hidup jan tak berkat... jadi jan nak mintak restu mak untuk kali ni..."

"hurm.... nanti kalau di larang jadi apa2 susah pulak... ok lah kalau macam tu.. TAPI... mak nak pi tengok dulu..."

"bila?"

"cuti sekolah lagi sekali"

"bila?"

"bulan 11 la.. isk... banyak tanya plak"

"terima kasih mak..." (sambil salam tangan ngan chom pipi mak aku)... sangat bukan aku ok...

syukur alhamdulillah atas apa yg dikurniakan oleh Mu ya Allah... moga2 menjadi akan jodoh kami...

aku pinta pada semua yang mengenali diriku.. tolong doakan kami... agar kami dapat kami layarkan bahtera hingga ke liang lahad dengan penuh rahmat dari Nya...

aku RIZAL BIN ZAIDI sangat menyayangi dirimu SITI NOOR ZALIZA KAMARUDDIN @ NIKI

tiba2 nak nyanyi lagu nih..

I praise Allah for sending me you my love
You found me home and sail with me
And I'm here with you
Now let me let you know
You've opened my heart
I was always thinking that love was wrong
But everything was changed when you came along
OOOOO
And there's a couple words I want to say
For the rest of my life
I'll be with you
I'll stay by your side honest and true
Till the end of my time
I'll be loving you. loving you
For the rest of my life
Thru days and night
I'll thank Allah for open my eyes
Now and forever I I'll be there for you
I know that deep in my heart
I feel so blessed when I think of you
And I ask Allah to bless all we do
You're my wife and my friend and my strength
And I pray we're together eternally
Now I find myself so strong
Everything changed when you came along
OOOO
And there's a couple word I want to say
For the rest of my life
I'll be with you
I'll stay by your side honest and true
Till the end of my time
I'll be loving you. loving you
For the rest of my life
Thru days and night
I'll thank Allah for open my eyes
Now and forever I I'll be there for you
I know that deep in my heart now that you're here
Infront of me I strongly feel love
And I have no doubt
And I'm singing loud that I'll love you eternally
For the rest of my life
I'll be with you
I'll stay by your side honest and true
Till the end of my time
I'll be loving you.loving you
For the rest of my life
Thru days and night
I'll thank Allah for open my eyes
Now and forever I I'll be there for you
I know that deep in my heart

ngeeeeeeeeeeeeeee....

(tu lagu yg niki hantaq kat aku... lagu aku plak...)

hadirnya bak hembusan bayu
meniup lembut dan mengusik kalbu
terbuai lena hingga terlupa
semuanya ditelan masa

namun ada yang memelihara
bunga2 cinta disemai dijaga
kerna percaya pada kembangnya
yang akan mewarnai dunia

cinta...
tersematkah di istana janji dua jiwa

cinta...
terleraikah diantara kaca dan permata
atau saksi buta
rintihan hamba di malam yang gelap gelita

mungkin bukan cinta biasa
bukan jua helah pendeta
yang memuja dan terkecewa
tanpak kabus dipinggir senja

terleraikah segalanya
suatu misteri didunia yang fana
namun harus dipelihara bukan sementara tak mengapa..

cinta...
tersematkah di istana janji dua jiwa

cinta...
terleraikah diantara kaca dan permata
atau saksi buta
rintihan hamba di malam yang gelap gelita

yang tiada pernah memungkiri janjinya
yang kekal untuk selama-lamanya...

dah... aku takmau melalut lagi dah

6 said something:

Anonymous said...

i love u Rizald

Anonymous said...

seriously i don't have any words to say but i pray to Allah that the family will live happily ever after and manage to go thru obstacles lies infront of us! Pada Allah kita berserah sayang.. : ))

n4dh!3r4 said...

yonng! kenduri jgn lupa jemput na.. hoho :P

RIZAL@BUYONG.INC said...

tq syg...

insya Allah aku jemput...

sizukabita said...

moga apa yg dirancangkn dimakbul Allah...amin

Purpletulip said...

alhamdulillah...
akak tu eh..patotla seperti penah ku lihat saje muka dia..rerupanya ada di bvlgari..tapi aritu bkn beli brg ngn dia..tp ngn amoi.
papepon abg,org doa sesangat semoga abg kekal bahagia dan hepi mcm nih..jgn meroyan lg eh?:P
tabahlah hadapi dugaan dan stay together no matter what okeh!