CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Monday, December 8, 2008

Bertambah pening aku

Assalamualaikum suma

Salam Aidil Adha...

Hari ahad... hari yg aku ingatkan kedai tayar suma tutup... aku nak sangat ganti tayar keta aku yg dah belon sana sini... punya la tunggu yus.. haram tak jawab tepon... dia cakap kat kg medan ada jual tayar second hand rega 50 sebijik (75%)... mmg ok sangat ngan budget aku... tapi disebabkan tak jawab tepon aku... maka terpaksalah aku tukaq jugak tayar kat sri gombak... memola pegi kat satu kedai dia offer sebijik 140 ngan bunga 60%.. gila apa? nasib baik aku ni jenih ringan mulut.. time basuh keta aku tu kebetulan car wash tu sebelah ngan kedai tayar.. aku tengok banyak tayar second hand dia jual kat situ... dapat la 4 bijik.. 2 bijik bunga 80% dia jual 85 hengget... 2 bijik lagi 70% dia jual 65 hengget... termasuk dengan balancing tayar ngan tukar pump tiub utk kesemua tayar... aku nego punya nego... dapat lah 300.. jadilah kan.. lari 100 dari budget aku... tapi at last dapat jugak aku tukaq tayar.. tak larat siot keta rasa macam kereta kuda dia punya gegaq.. ngeeeeee belon punya pasal...

Arini aku ada kat umah salleh brothers.. lama sungguh aku tak lepak dengan dia... aku mai sini petang.. dalam jam 2 cetu aku sampai.. niat nak tengok transporter 3 dengan dia.. lepaih aku setel kheja aku uplink balik email ancasanet pagi tadi... aku mmg niat nak release tension aku.. dah lama siot aku tak tengok wayang... tapi disebabkan niat aku tak berapa baik di hari mulia ini (tatau la tengok wayang tu baik ke idak).. tapi aku rasa tak berapa baik kot sebab dengan tak semena2 kereta aku break down... fuel pump rosak.. aduih.. aku dah try hot wire... abih suma cable aku dah cuma trace.. .last resort.. sebelum aku buat menda yg aku mmg terer buat.. ada pulak peronda mai offer aku towing secara percuma ke bengkel... alhamdulillah... diorang pon tow la keta aku... dah sampai bengkel aku kasi upah 20 hengget sebab klu dipikiaq2 balik... nak towing dari tempat aku break down tu.. wow hulalla.. ada la dekat 150 bleh terbang duit aku.. hisk.. repair... terbang doet aku dekat 400.. aaaaaaaaaaa abih budget aku nak tukar shepek mata baru...pastu disebabkan iltizam aku nak tengok wayang... aku pegi jugak kat jusco kajang... tengok la jugak transporter 3... tak la sehebat siri 1 dan 2.. macam tak berbaloi pun ada... tapi disebabkan salleh nak belanja aku karaoke... aku on jek.. aku belanja salleh tengok wayang.. salleh belanja aku koke... sebab tu la keta aku rosak kot... ngeeeeeeeeeeee

well... enough with kereta aku... ari jemaat... masa aku turun bawah nak beraya dengan suma para kroni (apparently... ada yg masih marah kat aku.. lantaklah.. innama a'malu binniat)... to my surprise... my x tunang call... mola2 aku ingatkan nomot jerejak.. tapi yg aku heran.. pasai apa macam aku kenai sangat.. so aku pun jawab ajelah...

X = Assalamualaikum...
A = Waalaikumussalam
X = ni rizal ka?
A = ha... ada apa? ni sapa nih?
X = org...
A = org??? org mana?
X = nadia ni... abg apa habaq? sihat ka?
A = macam tu la... ada masa sihat ada masa sakit... sat lagi abg tepon balik lah.. ada kat opis nih...
X = berapa lama?
(eewah budak nih.. aku nak tepon balik pun kira baguih dah.. yg nak tanya berapa lama pasepa.. aku punya suka la)
A = tengok la 5 ka.. 10 menet ka...bye

lepas tu aku pun berhari raya la dengan para staff kat finance tu.. tak kira la lawan ka kawan ka.. yg penting suma beragama islam dan aku rasa wajib aku mintak mahap pada suma walaupun aku tak pernah pi aji ehhe

pehtu aku pun naik kat opis... aku pun tepon la balik... dah lama dulu aku tak penah layan dia tepon.. kali ni aku tergerak nak dengaq.. apa yg dia cakap...ngeee...tak kesah la... to my surprise.. buleh dia tanya lagi kat aku pasai bill tepon dia.. konon nak habaq kat aku kot kot la aku nanti risau kat dia.. kot kot la aku nanti terkesan dengan surat loyer tu... neh nak habaq mai nih... aku punya soghat loyer lagi banyak la dari yg dia penah dapat.. lagipun.. mampoih pi la kat dia... bukan aku yg pakai hp tu.. dia yg pakai.. kot dia bini au tak pa la jugak... ni nak kata tunang pun dah dia mintak putuih ngan aku... bukan aku mnintak putuih dengan dia... mampoih pi kat dia la kan..

dah tu pulak.. bleh dok merintih kat aku pasai dia eskiden banyak kali... pehtu tangan pengkoi lah... pehtu pasai dia tak pi kheja banyak hari lah.. pasai dia ngan k wan tak bertegoq sapa lah...eh WTF r u talking about? it's non of my business anymore... dont you understand that.. pehtu cita pasal tok dia dok tanya aku banyak kali lah... citer pasal dia pegi pasar malam umah aku jumpa adik aku lah...klu nak kira lebih kurang 30km dari umah dia.. eh.. apa cita nih.. takkan nak pi pasar malam 30km ari umah.. nak cari apa klu bukan nak cari aku.. aduih...dah berapa kali aku sebut kat dia dulu.. sayang macamana pun..klu dah buat aku macam ni.. mintak mahap la.. peluang aku dah bagi dulu.. all i'm asking it's just a simple sorry words.. but you never did.. and apparently.. you've missed the boat...pon pooooooooooooonnnnnnnn!!!

takpalah...pasal hal x tunang aku tu.. nk kata sedih sangat tu tak... kelakar lagi adalah..
tapi pasal kawan2 yg aku harapkan paham akan tindakan aku..
paham akan maksud aku
paham pasai apa aku tak suka dengaq sebelah pihak
pasai aku nak selamatkan kawan2 dari gejala fitnah akhir zaman
rasulullah ada sebut dalam salah satu hadith yg aku mmg tak ingat riwayat mana satu
dalam hadith tu ada disebut... "antara tanda2 kiamat ialah fitnah berleluasa di akhir zaman"
tidakkah korang kawan2 ni tahu yg fitnah ni boleh bawak kita ke neraka?
al fitnatu ashaddu minal khots...
klu nak terjerumus jugak.. wallahu a'lam...
moga korang diselamatkan dunia akhirat...
"dont judge the book by its cover but apparently people just do" konon
"kalau cinta itu buta, siapakah jadi mangsanya" konon...

lantak korang lah... life is indeed beautiful... dari aku pikiaq menda2 kecik ni.. baik aku pikiaq pasal menda lain.. lagi baguih...

daa

2 said something:

AngahLina Jolie said...

hahahaha.. gila talak daaaaaa.. :D
sabaq jer lah Yong

a b a n g b u y o n g said...

mmg... assobaru minal iman...