CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Thursday, May 7, 2009

Anugerah Industri Musik ke 16, 2 Mei 2009

Assalamualaikum wbt...

Hari Rabu minggu sudah masa Salleh Brotherz datang ke Ancasa utk melatih kumpulan nasyeed... Salleh tanya aku... "oooi aku ada tiket lebih pi AIM... ang nak pi dak?" aku pun disebabkan adik aku si Lan tu ada program ESQ 168 dari jemaat sampai la ahad kat dewan tun dr ismail... pwtc jugak... aku pun setuju ajelah... sesangka aku... aku dapat tiket sebagai audience... macam biasa aku dapat...

dress code utk hari itu adalah black tie... ari sabtu petang tu.. aku gi la kat puteri pasific... alah sebelah pwtc tu... tengok adik aku punya program sat.. pehtu pi la kat bilik dia sat... iron baju dan jugak suaq... sekali aku lupa la pulak bawak black tie... haram... tapi.. mampuih pi la.. aku bukan artiste... aku audience biasa ja...

jam 7.30mlm salleh pun sampai ngan armand... kami bertiga sama besaq lebih kurang ukurlilit perotnya... sambil dengan sinis... armand berkata... "huh... aku tetap lagi hensem"... chilaka bewak betoi... aku tau la aku punya kot ni kot subsidi... kot murah... tapi at least aku hidup tak berpura2 cam korang.. waiceh...

masa tengah menom kat coffee house... salleh kasi la kat aku tiket... aku tak pasan sangat... tak tengok pun...dah masuk dewan.. baru aku pasan... mak aih... aku wakil inteam ghupanya...tu takpa lagi.. .sebab aku tak tengok dia punya anugerah (ada aku dulik sapa menang).... makanya... bila dah masuk dewan... dah dapat buku aturcara.. baru aku pasan yg inteam tercalon sebagai salah satu group utk anugerah album nasyeed terbaik... huh... aku dengan segera mengekol salleh... aku tanya, "ni klu depa menang cemana?"... "hang pi la naik ataih bagi pihak depa..." huih... tapi bila aku tengok depan aku sebenaqnya tempat utk group rabbani.. hehehehe... kompom kumpulan wak asri ni nanti menang... pehtu aku tengok pulak kumpulan yg dahulunya nazri dusun menjadi vocalis masuk... hehehe kompom aku takyah naik... bwahahahahahaha
ni hah tiket nye....
acara buleh dikatakan meriah disebabkan ada 3 stooges yg badan membesar bagai johan iaitu afdlin shauki, adibah noor dan jugak bob lokman.. klu diorang takde... rasanya bosan kot klu awwal yg jadi host... (eeee aku takleh bayang bosan giler).... show peja (faizal tahir) dan jugak apanama tatau rossa ka apa ka tatau.. yg muka cam dathok siti nurhalisa...nyanyi tu... vocal aku puji... tapi cara peja pegang tu agak erotik... macam meraba pun ada jugak (tu dari sudut pandangan aku la)

pembukaan oleh sifu agak bosan... pehtu yg pelbagai bangsa punya show tu.. bleh tahan la... banyak elemen dipengaruhi oleh hip HAP!!! (tu afdlin shauki kata.. bukan aku)...

satu yg aku pasan... tadak tepukan gemuruh pun setiap kali minah gigi bosi aka misha omar menang... aku agak la... orang pun dah naik muak ngan pangai beliau.. hehehe aku tanak komen lebih... nanti kang kena banned pulak aku mia blog nih... ngeeeeee

last show je aku paling suka... sebab lain dari lain... gabungan dua group indies... peh... salut la HUJAN sama MUH... ni hah gambo aku amik guna camera PDA phone pinjam dari adik aku sebab aku punya phone abih bateri... camera aku pun masih dalam ward....







aku nak sambong kheja... daaaaaa

4 said something:

AngahLina Jolie said...

laaaaaaaaa.. kata tak jd nak p.. Jd gak no?? Awat tak ajak akak.. hehehe

a b a n g b u y o n g said...

hehehe... takleh... skandal... bahaya...

green apple said...

la, patut la tetiba senyap je takde cerita pasal AIM, dah lps rupanya ye.

a b a n g b u y o n g said...

kah kah kah kah... mmg dah abih pun.. i pun bersabit orang ajak je... tak klu.. haram tak pi ngan takmo amik tau pun