CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Monday, November 10, 2008

BIOL is wonderfull

Assalamualaikum eberibadi ehhe....

last friday nite i start my journey back to my hometown penang... before that i need to make my stop to kerinchi... timah wanna pinjam my flash... ehhe.. (apanama tempat tatau rumah linda tu haram tak ingat.. tapi jalan ingat)... on my way back to penang.. i had a terrible headache.. my god! takkan nak jadi lagi penyakit.. so before my headache getting worsen i better take a rest... i made a stop somewhere at behrang.. then bum... tak sedar pape untill 3am... woh.. lucky man.. if not for sure dah arwah... cian adik aku.. tak pepasai terlibat sama klu jadi cetu.. nauzubillah!

i reached home merely at 6am.. then after performing my suboh.. bum... tido la apa lagi kan? i woke up 2 hours after that... then take a bath... then i go to jerejak.. not to work.. but my newly best friend jismin aka cendawan asked me a favor to pass a document to poad... then after chit chatting with poad... i left jerejak jetty for a jeruk assam shopping spree... what else klrians pesan klu balik penang.. dah tentu2 memacam jenis jeruk... mek sha with her buah kundang (so called buah sta) and kelubi, rozie with her spicy jeruk betik, i bought jeruk campoq for timah and of course for my lovely asst pun sama jugak. Mama (so called syg's mom) pesan jeruk bawang putih... ehhe








sunday morning.. i woke up early.. after kedarah roti canai penang, then i start my journey back to KL... i called siti oskeeping just to inform her that i;m coming for her wed but i did say to her that "klu abg tak dapat cari umah tu.. nk wish selamat pengantin baru, moga bahgia hingga ke akhir hayat... jauh tu hutan melintang.. klu tak sampai tu siti jangan kecik ati ek?"

on my way... mira asked me a favor to buy her guava fruits yg ada bijik punya... so i stopped by at bukit gantang... almaklumlah.. ibu mengandung ni banyak pulak mengidamnye.. ehhe... lepas tu cari punya cari umah siti haram tak jumpak... lost RM20 of my petrol (macam ngungkit la plaks) then straight away patah balik... frust man.. 1st time cari umah tak jumpa... i better find myself a gps device ehhe....

sampai KL jam 4.30.. pegi umah timah.. amik flash aku balik.. pehtu kekonon offer jeruk la.. walhal memang dah beli utk dia...pehtu pi umah mira hantaq buah2 tu.. pehtu pi jumpak mek sha... bagi jeruk dia.. sekali ngan dinner ngan dia... pehtu pi shah alam... hantaq jeruk kat mama.. pehtu balik umah lan...sampai umah lan.. lan cakap, "tadi wan ada la mai.. dia tepon aku tanya jan ada tak.. pehtu parking punya la jeuh... " pehtu aku cakap.."mampoih pi kat dia la.. nak takot ngan aku pasepa?" lan cakap lagi, "dia mai dengan tuuulaaahh!!!!" ehhe... aku tanya sapa? lan jawab "lyea" oooo itu aje aku bleh kata.. takmo elaborate lelebih sebab aku takmo nak elaborate pon... semak palahot aku je

dah sembang2...dalam jam 11 cetu aku balik la gombak naik moto...nak jadi cerita.. kat sri hartamas aku bau semacam hangit kat moto.. pehtu haram.. takleh start...time nak naik bukit plak tu... penat seh tolak moto dari sri hartamas sampai caltex jalan kucin.. kat caltex tu... dengan keadaan satu badan kuaq ayaq peluh.. celah2 kangkang suma kuaq ayaq (isk lain macam pulak munyik)... ada la sorang mamat ni offer aku spark plug dia... to whom it may concern moga Allah berkat idop dia.. dah bukak segala macam cover baru bleh tukaq spark plug tu...pehtu bleh la start muto tu... pehtu bawak ada la dalam 2km.. pehtu mampoih balik.. tolak lagi sampai la mobil kat tesco selayang..bayangkan dari jam 1am tolak muto sampai jam 3... wuuu... sungguh nyaman rasanya peluhku itu ehhe... lebam tunggu adik aku lagi... sampai shah alam jam 4am... tidoq.. pehtu jam 6.30 terbangun dengan kelam kabot... kepala sakit.. pehtu layan jem dari 7am sampai la jam 8... federal.. what can u expect kan?

i did texted to her (so called syg) but no reply... tido kot.. dah malas nak call sebab nanti tak berjawab aku jugak yg sakit ati.. pehtu dah gaduh tak tentu pasal... aku tak suka okie?

so... that's my life.. ehhe...today's topic so called BIOL is wonderfull because...just take a look at my writtings... english, malay, kedah, penang everything in one writting... ehhe... gila lah!

chow!

4 said something:

AngahLina Jolie said...

compius la skit citer hang hat yg nak last2 tu.. camner kul 3 pg kat selayang.. tub2 kul 4 dah kat s.alam.. woooooooo, terbang ke hape?? hehehehe

a b a n g b u y o n g said...

ooi kak... tesco selayang kan kat jalan kuching tu... mobil sebelah tesco selayang tu hah... pehtu pi shah alam naik keta... jangan tanya cemana saya bawak keta tu

AngahLina Jolie said...

so, maksudnye hang tak balik gumbaks lak.. dr tesco tu hang trus p sahalam la ek?? hehehhe

a b a n g b u y o n g said...

ha tahu pun... aduih.. punya la payah nak explain...