CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Thursday, November 27, 2008

Malasnya aku harini

Assalamualaikum suma

waaa sedar tak sedar nak masuk disember dah.. pehtu 2009 akan menjelma... moga diberikan rezeki berjumpa dengan tahun 2009 hendaknya. selama hampir dua minggu memang kesibukan yg melanda tidak terbatas... dengan demamnya tak abis2.. dengan masalah org yg ludah ke langitnya lagi... masalah org ludah jilat baliknya... macam2 la yg aku hadapi selama dua minggu nih...

dua minggu sudah aku start demam... pi la klinik panel.. doktor pun bagi la ubat.. yg mangkaqnya tu.. lagi aku makan ubat doktor tu.. lagi aku demam... terus tak bangun.. tido je manjang.. tak suka betul... pi klinik ari jemaat... sebelum jemaat aku dah blah sebab tak tahan sakit sendi.. aku pun tatau shipa... sampai umah.. telan obat.. pehtu aku pun tatau dah apa yg jadi kat aku sampai la ari sabtu jam 8 malam keesokan harinya... uuuih manjang jadi ceni.. pengsan tak abih..aku sedaq pun sebab umaq balik umah.. dia ni sora bisin sket.. tak klu.. aku tatau la apa kes aku...

ari senin minggu sudah aku punya la tunggu bos aku sebab aku nak amik petty cash advance.. dah suh pegi penang wat keje ujung2 bulan.. tapi advance tak bagi.. mana cukup doet aku nak pi sana.. ngeee nama je pangkat besaq... rasa macam best.. tapi haram.. wakakakakaka... last2 bos aku tak menjelma jugak sampai la ari selasa... aku pulak perlukan clearance utk pegi jerejak.. tak nanti aku kena tiaw..susah nak jawab tu...so petang selasa tu aku pun dengan muka selamba badak aku naik ngadap t syed SGM kat tempat aku... aku cakap yg aku perlukan clearance utk pegi jerejak.. dia cakap takleh ka tunggu minggu depan sebab dia nak buat majlis doa selamat kat bos aku yg nak ke makkah minggu depan nun... aku cakap aku takpa takot system ajelah yg takleh nak tahan... maka dia pun bagi la aku pi dengan ucapan bawak keta elok2.. jangan laju sangat (gamaknya dia tau kot rekod aku dari KL ke penang hanya dua jam perjalanan termasuk berhenti rehat)

sampai jerejak aku terus buat kheja aku.. bayangkan 16 bijik pc aku nak kena reformat.. gila apa.. nasib baiklah system kat sana ada IBM rapid restore.. senang sket.. tak klu mau berbuih mulut aku, juling mata sebab nak ngadap sebijik2.. 4 pc kaput.. server tunggu masa nak jahanam ja.. aku dah bagi report.. klu lepaih ni jahanam jugak tu bukan masalah aku...

ari jemaat sudah lepaih buat kheja aku rasa sakit ya amat kat tinga kanan aku.. aku balik jam 9.30 malam.. amik bantai yg sejuk ngan cuba la tuam tinga aku ngan ais.. tapi lagi sakit upanya... last2 jam 1.30am cetu aku dengaq PINGGG!!!!!!... pehtu aku rasa macam tinga kanan aku tak dengaq apa2 dah.. aku pi klinik and to my surprise.. mmg gegendang telinga aku pecah sebelah kanan tu.. doc cakap kena amik masa 3 minggu baru recover.. aduih.. tensen seh... ari senin dah abih kheja.. balik tu aku tolong abg marzuki kat Nice punya ofc kat sebelah jeti (berapa banyak kat daaa)... aku heran la skang ni nape ramai sangat org terpedaya dengan org yg kononnya terer bahagian IT tapi buat kheja cam taik... kebanyakannya kena tipu dengan bangsa cha ya nun alip.. depa ni pandai tunjuk kata terer.. tapi buat kheja haram tatau... abih segala lesen kat opis Nice tu dikhojekan.. jam 12 baru aku abih kheja kat situ dari 8 malam semata2 nak betulkan balik registry window... mmg cam cipet

keesokan harinya (selasa) aku pun bertolak balik ke KL.. singgah juru dulu antaq adik ipaq aku.. pehtu aku teruskan perjalanan aku non stop ke KL sebab aku dah janji dengan bos aku yg aku nak jumpa dia dulu sebelum dia ke makkah...dah sampai diumah.. dipendekkan citer.. aku pun dah abih mintak mahap suma2... lepas aku azankan ngan doakan dia.. aku pun balik...ehhe.. tapi kat umah tu.. ada pulak yg berkenan kat aku nak jadikan colan anak hantu (calon menantu)... aaa sudah.. mmg la budak yg ditunjukkan tu comei ngan nampak baik tapi... biaq pi la dulu.. aku selesa dengan keadaan aku sekarang ni...

so arini setelah ada sedikit masa yg terluang.. aku pun menulih la blog yg dah berapa ari aku tinggalkan nih... takpelah walaupun tak selalu update.. tapi at least ada jugak cerita yg aku coretkan kat sini... hurm ari sabtu ngan ahad ni ada photoshooting job plak.. kawen.. ntah la.. aku harap aku sehatla hendaknya sampai la ari ahad... ngeee

till then..chow!

2 said something:

AngahLina Jolie said...

hehehehe.. mmg harapan calon anak hantu ni..
tu la tu.. lama tunggu hang update blog ni.. akak lak, bz la lately ni.. lum sempat nak mblog.. :D

a b a n g b u y o n g said...

ha tu la pasai saya cakap calon anak hantu bukan calon menantu wakakakakakaka