Wednesday, December 31, 2008

31st December 2008

Assalamualaikum peeps

This is the last day of 2008... most of the young yeepi guys were either at Dataran or KLCC.. me.. still in the office... it's a norm for most of IT guys to standby during this particular date...

new year celebration? nope.. i dont celebrate Tahun Gajah's celebration.. only Maal Hijrah
for me... new year celebration is just for people to have fun... dancing, singing, drinking, mabuking and last but not least... for those feel like Amarika (refer to Budak Kelantan Movie)... this is one of the night that they can find a one night stand... aah.. you'll know what am i saying...

need to get back to work...


Tuesday, December 30, 2008


HAH! u opened it!
u must repost this as 'HAH!'
answer truthfully.

1.where have u been last night?

2.why were u there?

3.are u a smoker?

4.what do u want from your parents?

5.have u ever seen ghosts?
* YUP... SEVERAL TIMES u believe in God?
*LAILAHAILLALLAH MUHAMMADARRASULULLAH many days left til your birthday?

8.why do u love the one u love?

9.where's your father?

10.what is your phone number?
* ZERO SATU TWO DUA TWO EMPAT FIVE ZERO SEMBILAN EIGHT you have any friends name wilson?
* NOPE there any bad news u heard last night?

13.what was the last text message to sent?

14.for who?
* MY BRO u think u are cute?

16.what was the last word someone said to u?
* 0207

17.who was that person?

18.what is the wallpaper of your phone?

19.have u ever watched porns?

20.where are u going tomorrow?

21.where are u going next 3 days?

22.what's the last 4 digits of your cellphone number?

23.what was the funniest thing that makes u laugh last night?

24.when is your birthday?

25.when wast the last time u had alcohol?

26.what are u waiting for?

27.what will u do if your parents divorce?

28.who is your best friend?

29.are u happy now?

30.did you make friends with anybody last few days?

31.what is your worst nightmare?

33.why do u hate the one u hate?

34.any message for the one u hate?

35.did your friend ever mentioned that u look like someone?

36.have u accidentally touched your friend's private part?

37.what time is it?
* 8.45AM

38.are u in any martial arts?

39.honestly, how old are u?
* 30

40.what is the initial of the one u hate?
* BERKHIDMAT UNTUK NEGARA... cam haram ja walhal khidmat mmg hampeh

Monday, December 29, 2008

Selamat Menyambut Maal Hijrah 1430


Segala puji bagi Allah tuhan sekalian alam
Ya Allah Ya tuhan kami
Kau berikanlah kami keselamatan ke atas agama kami, nabi kami Muhammad SAW
Islamnya kami dengan penuh keimanan
Berimannya kami dengan keimanan org mukmin
Solat kami solat yg khusyu
Segala niat kami seumpama org yg mukhlis
Sujud kami sujud para mustaghfirin
Penghayatan kami seperti para ulama
Matinya kami seperti para syuhada
Masukkan kami ke dalam syurga bersama para anbiya
Dengan rahmatMu yang Maha Pemurah lagi Maha Penyayang
Hanya padaMu kami sembah dan hanya padaMu kami minta pertolongan

selamat menyambut maal hijrah 1430
moga hidup anda semua bertambah ceria
ditambahkan rezeki
ditambahkan iman
dirahmati serta sentiasa dibawah lindungan kerajaan Allah SWT


Saturday, December 27, 2008

Sg Selangor Water Rafting, 25th December 2008

other pics here

Assalamualaikum yall!!!

Last Thursday.. during X'mas day, I went to Sg Selangor of Kuala Kubu Baru for an exciting water rafting with my twin Yusnita (the one sitting in front of me in the 1st pics)... it was awsome okay!!! It's my first experience and thinking of loving it hehe

After a 7km of tiring journey, we have a lovely lunch prepared by our instructor's wife. Our instructor named Abdullah or famously named Pai... then Me and Yusnita's family goes to Cameroon Highland for a one night stay. Managed to find a lovely pent house with a cheap rent of 300 per nite... lucky us...

On Friday... after salam2 with Yusnita family (shocking me... her abah hugs me like his own son)... me and Yus went back to KL with both of us sneezing.. sojuk maaa malam tu kat Cameroon... ujan seh... lantaklah... it was indeed a lovely vacation after all...
Till then have a lovely weekend peeps and Selamat Menyambut Awal Muharram... May Allah bless us with His Rahmah! Amin.


Tuesday, December 23, 2008

HONDA - 8th Annual Dinner, Le Marquee, Palace of Golden Horses (20122008)

My bro (lan) as a sound engineer

assisting my bro as technical advisor
this is the place where i took all the pics...
distance between this place to the stage approx 20 meters
Sharifah Shahira and Zizan (Raja Lawak) as Emcee


Resh Monu

Opening ceremony

All the pics i took using Nikon AF Nikkor 70 - 300mm 1:4-5.6G lense with GN settings for SB800... ISO of 1000, shutter speed of 60 (if i'm not mistaken)

Majlis Perkahwinan CT Housekeeping 20 Desember 2008

Pengantin pompuan (CT) adalah kawan seopis dengan saya...
majlis yg amat simple and yet kelam kabot giler...
tadak protokol langsung

Friday, December 19, 2008

Can't agree more hehe

Assalamualaikum y'all

This particular jokes i got it from my friends email... yup.. can't agree more. Just think about it.

Five surgeons from big cities are discussing who makes the easiest patients to operate on.

The first surgeon, from S'pore, says,
'I like to see accountants on my operating table, because when you open them up, everything inside is numbered'

The second, from Bangkok, responds,
'Yeah, but you should try electricians! Everything inside them is colour coded.'

The third surgeon, from Bejing says,
'No, I really think librarians are the best, everything inside them is in alphabetical order.'

The fourth surgeon, from Jarkarta , chimes in:
'You know, I like construction workers... those guys always understand when you have a few parts leftover.'

But the fifth surgeon, from KL , shut them all up when he observed:
'You're all wrong. Politicians from Malaysia UMNO are the easiest to operate on. There's no guts, no heart, no balls, no brains and no spine, and the head and the arse are interchangeable. Before, now and forever. It has been always like that one!!!'

hehehe.... may your day is blessed by Allah's rahmah!


Tuesday, December 16, 2008

Been tagged by Timah

Take a recent picture of yourself or take a picture of yourself right now.
Don’t change your clothes, don’t fix your hair… just take a picture.
Post that picture with NO editing.
Post these instructions with your picture.
Tag 10 people to do this.

pics taken using owned LG380 phone with standard 1.3MP...
haram tak enskem, itam, gemok, pendek, mata empat ehhe
and i tagged people in my must see!!! section.


What Makes A Malaysian A Malaysian

1. You can name all the players from the the English Premier League, but ask you to name one football player from Malaysia , one name also cannot come out.

2. When StreamyX come, you complain StreamyX too slow. When Maxis Broadband come, you complain Maxis Broadband always disconnects. When WiMax come, you complain Wimax too expensive. In the end, you say StreamyX still the best lah.

3. When toll price increase, you complain. When petrol price increase, you complain. When you go Starbucks buy RM10 coffee... NO COMPLAINTS.

4. When you cannot find parking in a shopping mall and have to walk very far, you complain. When you go inside the shopping mall and there's SALE , run from one end of 1Utama to the other also NO COMPLAINTS.

5. You are always late. And the excuse you give when you're late is always either:
(a) traffic jam
(b) no transport or
(c) cannot find parking.

6. You have a parent who force you to take science stream in high school, study engineering in Uni, then when you graduate, they ask you to forget everything you learnt in Uni and do commerce.

7. You know someone who can specially develop an angmoh accent when speaking to a American / British / Australian.

8. You complain against the government in kopitiam, you talk loud loud. Leave anonymous comments on blogs, you also talk loud loud. Attend ceremah by PAS, PKR, DAP, you shout loud loud. Then when Opposition organise a protest and ask you to go, you dun wan. Scared later kena tangkap by ISA.

9. Every year on the 30th April, you are one of the people below queueing up last minute to submit your tax return at the IRB.

10. When you pay RM10 for something that costs RM1, you blame the Chinese.

11. When a government service is too slow, you blame the Malays.

12. When a building is not good and collapsed, you blame the Indians.

13. When a Chinese student won a scholarship, you say
'Wah! Very clever hor?'
When a Malay student won a scholarship, you say
'Aiya! Of course lah! He Malay mah!'

14. When an angmoh stranger kiss you on the cheek to say hello, you very happy. When a Malaysian guy kiss you on the cheek to say hello, you slap him.


Sunday, December 14, 2008

Blood donor

Assalamualaikum peeps (ha aku pun pi sama la nih... terikut timah)

Yesterday i went to Jalan Tunku Abdul Rahman to accompany my mom... doing what the thing that women do best... shopping... i drop my mom and 2 sisters (amah & pipah)... i search for a parking space... huh.. it's kinda difficult to park a car during weekends at Jalan Tunku Abdul Rahman.. it's like everybody wanna shopping and seem like everybody in KL have lots and lots of money... eh tadak kheja lain ka? like me... i dont like shopping during weekends.. weekdays okay... ehhe... dont like such a crowded situation although i did involve in entertainment business before... alah kheja bakang tabir...

isk... panjangnya intro aku

then i decide to park at Semua House eventhough the parking fee was 3 ringgit for the 1st hour and 2 ringgit for the following hours... hurm... during sight seeing (nak beli apa.. doet bukan ada sangat nih) i heard a DJ saying that today Pusat Derma Darah is doing a Kempen Derma Darah (mukan dara aaa)... OMG... this is good... i dont have to go to HKL (again) to donate my blood...

they of couse interviewed me with plenty of questions and i answer it honestly except for

"En ada cukup tido 5 jam tak?"
"ada... ada... sat na nak kegha... semalam tidoq jam 5... errr mangkit jam 10... cukup la kot"

but the thing is... i slept at 5am... woke up at 7am... that particular morning jugak ehhe.. kira mohong jugak la tu kan?

after the test... finally the misi cucuk my tangan hahahaha gila lah terabur BI... ouch! this is the 1st time the nurse wrongly cucuk.. kinda frustrating because... they should know how to do it rite.. the last 3 times was very easy.. i do not know why they cant cucuk correctly...

as soon as i reached hotel (ancasa la mana lagi)... i felt very tired.. maybe because of i lied to the nurse about my sleeping hours.. alah nak wat cemana.. klu tak derma time tu.. nak kena pegi spital.. malas aku

okay... need to continue doing my job... gila kan.. dari ari jemaat... sampai sekarang kheja tak abih lagi.. sari tido 2 jam jek...

to all.. may your day is the best day ever


Saturday, December 13, 2008

10 orang yg tidak reput dan busuk di hari kebangkitan

Rasulullah S.A.W bersabda:' Sampaikanlah pesanku biarpun satu ayat..

Disebutkan di dalam satu riwayat, bahawasanya apabila para makhluk dibangkitkan dari kubur, mereka semuanya berdiri tegak di kubur masing-masing selama 44 tahun UMUR AKHIRAT dalam keadaan TIDAK MAKAN dan TIDAK MINUM , TIDAK DUDUK dan TIDAKBERCAKAP .

Bertanya orang kepada Rasulullah saw : 'Bagaimana kita dapat mengenali ORANG-ORANG MUKMIN kelak di hari qiamat?'

Maka jawabnya Rasulullah saw 'Umatku dikenali kerana WAJAH mereka putih disebabkan oleh WUDHU'.' Bila qiamat datang maka malaikat datang ke kubur orang mukmin sambil membersihkan debu di badan mereka KECUALI pada tempat sujud. Bekas SUJUD tidak dihilangkan.

Maka memanggillah dari zat yang memanggil. Bukanlah debu 'itu dari debu kubur mereka, akan tetapi debu itu ialah debu KEIMANAN' mereka. Oleh itu tinggallah debu itu sehingga mereka melalui titian' Siratul Mustaqim dan memasuki Alam SYURGA, sehingga setiap orang melihat para mukmin itu mengetahui bahawa mereka adalah pelayan Ku dan hamba-hamba Ku.

Disebutkan oleh hadith Rasulullah saw bahawa sepuluh orang yang mayatnya TIDAK BUSUK dan TIDAK REPUT dan akan bangkit dalam tubuh asal diwaktu mati :-
1. Para Nabi
2 Para Ahli Jihad
3. Para Alim Ulama
4. Para Syuhada
5. Para Penghafal Al Quran
6. Imam atau Pemimpin yang Adil
7. Tukang Azan
8. Wanita yang mati kelahiran/beranak
9. Orang mati dibunuh atau dianiaya
10. Orang yang mati di siang hari atau di malam Jumaat jika mereka itu dari kalangan orang yang beriman.

Didalam satu riwayat yang lain dari Jabir bin Abdullah ra sabda Rasulullah saw: Apabila datang hari QIAMAT dan orang-orang yang berada di dalam kubur dibangkitkan maka Allah swt memberi wahyu kepada Malaikat Ridhwan:

' Wahai Ridhwan, sesungguhnya Aku telah mengeluarkan hamba-hamba Ku berpuasa ( Ahli Puasa ) dari kubur mereka di dalam keadaan letih dan dahaga. Maka ambillah dan berikan mereka segala makanan yang digoreng dan buah-buahan SYURGA. '

Maka Malaikat Ridhwan menyeru, wahai sekelian kawan-kawan dan semua anak-anak yang belum baligh, lalu mereka semua datang dengan membawa dulang dari nur dan berhimpun dekat Malaikat Ridhwan bersama dulang yang penuh dengan buahan dan minuman yang lazat dari syurga dengan sangat banyak melebihi daun-daun kayu di bumi.

Jika Malaikat Ridhwan berjumpa mukmin maka dia memberi makanan itu kepada mereka sambil mengucap sebagaimana yang difirman oleh Allah swt di dalam Surah Al-Haqqah bermaksud :

'Makan dan minumlah dengan sedap disebabkan AMAL yang telah kamu kerjakan pada HARI yang telah LALU itu.'

Ilmu yang bermanfaat ialah salah satu amal yang berkekalan bagi orang yang mengajarnya meskipun dia sudah mati.

' Dan ( ingatlah ) Allah sentiasa mengetahui dengan mendalam akan apa jua yang kamu lakukan.' Surah Al-Baqarah : 237

Untuk renungan dan amalan bersama ..

Friday, December 12, 2008

Di Alam Fana Cinta Mu - Fotograf

Bila terpejam lena
Jasadku tidak berdaya
Mencari engkau di mana
Hanya dalam mimpi indah

Bila aku terjaga
Jasadku terus berdiri
Mencarimu tiada lagi
Berkubur di alam mimpi

Apakah aku yang terlupa
Antara lena dan terjaga

Di waktu malam pemisah
Yang nyata menjadi mimpi
Di sini engkau menanti
Bersama harum kasturi

Bagai mekarnya bunga cinta
Di alam nyata penuh rahsia

Pabila titisan embun pagi
Mimpi indah
Entah ke mana menghilang
Itulah kenyataan
Engkau biarkan aku terbuang
Dan mencari dirimu
Di alam fana cinta
Kau pula berdusta

Ku terpenjara di dalam lena
Aku terpenjara di dalam jaga

uuih... punya la nak dapat pitching lagu ni sampai terkincit aku dibuatnya... wakakakaka...

Bahaya Fitnah

Assalamualaikum sume

Aku dapat ayat ni daripada salah sorang rakan aku yg dah nak melahirkan anak... memang ayat ini dah lama aku cari sebab aku mmg lupa akan ayat ini.

Rasulullah SAW bersabda : "Takutlah ghibah(mengumpat). Ia lebih buruk dari zina. Lelaki berzina lalu taubat, Allah menerima taubatnya. Sedangkan Allah tidak mengampuni orang yang ghibah(mengumpat) sebelum orang yang diumpat memaafkannya"...nauzubillah..

Tiada lain akan cuma mengingati sesama makhluk ciptaan Allah SWT.


Monday, December 8, 2008

Bertambah pening aku

Assalamualaikum suma

Salam Aidil Adha...

Hari ahad... hari yg aku ingatkan kedai tayar suma tutup... aku nak sangat ganti tayar keta aku yg dah belon sana sini... punya la tunggu yus.. haram tak jawab tepon... dia cakap kat kg medan ada jual tayar second hand rega 50 sebijik (75%)... mmg ok sangat ngan budget aku... tapi disebabkan tak jawab tepon aku... maka terpaksalah aku tukaq jugak tayar kat sri gombak... memola pegi kat satu kedai dia offer sebijik 140 ngan bunga 60%.. gila apa? nasib baik aku ni jenih ringan mulut.. time basuh keta aku tu kebetulan car wash tu sebelah ngan kedai tayar.. aku tengok banyak tayar second hand dia jual kat situ... dapat la 4 bijik.. 2 bijik bunga 80% dia jual 85 hengget... 2 bijik lagi 70% dia jual 65 hengget... termasuk dengan balancing tayar ngan tukar pump tiub utk kesemua tayar... aku nego punya nego... dapat lah 300.. jadilah kan.. lari 100 dari budget aku... tapi at last dapat jugak aku tukaq tayar.. tak larat siot keta rasa macam kereta kuda dia punya gegaq.. ngeeeeee belon punya pasal...

Arini aku ada kat umah salleh brothers.. lama sungguh aku tak lepak dengan dia... aku mai sini petang.. dalam jam 2 cetu aku sampai.. niat nak tengok transporter 3 dengan dia.. lepaih aku setel kheja aku uplink balik email ancasanet pagi tadi... aku mmg niat nak release tension aku.. dah lama siot aku tak tengok wayang... tapi disebabkan niat aku tak berapa baik di hari mulia ini (tatau la tengok wayang tu baik ke idak).. tapi aku rasa tak berapa baik kot sebab dengan tak semena2 kereta aku break down... fuel pump rosak.. aduih.. aku dah try hot wire... abih suma cable aku dah cuma trace.. .last resort.. sebelum aku buat menda yg aku mmg terer buat.. ada pulak peronda mai offer aku towing secara percuma ke bengkel... alhamdulillah... diorang pon tow la keta aku... dah sampai bengkel aku kasi upah 20 hengget sebab klu dipikiaq2 balik... nak towing dari tempat aku break down tu.. wow hulalla.. ada la dekat 150 bleh terbang duit aku.. hisk.. repair... terbang doet aku dekat 400.. aaaaaaaaaaa abih budget aku nak tukar shepek mata baru...pastu disebabkan iltizam aku nak tengok wayang... aku pegi jugak kat jusco kajang... tengok la jugak transporter 3... tak la sehebat siri 1 dan 2.. macam tak berbaloi pun ada... tapi disebabkan salleh nak belanja aku karaoke... aku on jek.. aku belanja salleh tengok wayang.. salleh belanja aku koke... sebab tu la keta aku rosak kot... ngeeeeeeeeeeee

well... enough with kereta aku... ari jemaat... masa aku turun bawah nak beraya dengan suma para kroni (apparently... ada yg masih marah kat aku.. lantaklah.. innama a'malu binniat)... to my surprise... my x tunang call... mola2 aku ingatkan nomot jerejak.. tapi yg aku heran.. pasai apa macam aku kenai sangat.. so aku pun jawab ajelah...

X = Assalamualaikum...
A = Waalaikumussalam
X = ni rizal ka?
A = ha... ada apa? ni sapa nih?
X = org...
A = org??? org mana?
X = nadia ni... abg apa habaq? sihat ka?
A = macam tu la... ada masa sihat ada masa sakit... sat lagi abg tepon balik lah.. ada kat opis nih...
X = berapa lama?
(eewah budak nih.. aku nak tepon balik pun kira baguih dah.. yg nak tanya berapa lama pasepa.. aku punya suka la)
A = tengok la 5 ka.. 10 menet ka...bye

lepas tu aku pun berhari raya la dengan para staff kat finance tu.. tak kira la lawan ka kawan ka.. yg penting suma beragama islam dan aku rasa wajib aku mintak mahap pada suma walaupun aku tak pernah pi aji ehhe

pehtu aku pun naik kat opis... aku pun tepon la balik... dah lama dulu aku tak penah layan dia tepon.. kali ni aku tergerak nak dengaq.. apa yg dia cakap...ngeee...tak kesah la... to my surprise.. buleh dia tanya lagi kat aku pasai bill tepon dia.. konon nak habaq kat aku kot kot la aku nanti risau kat dia.. kot kot la aku nanti terkesan dengan surat loyer tu... neh nak habaq mai nih... aku punya soghat loyer lagi banyak la dari yg dia penah dapat.. lagipun.. mampoih pi la kat dia... bukan aku yg pakai hp tu.. dia yg pakai.. kot dia bini au tak pa la jugak... ni nak kata tunang pun dah dia mintak putuih ngan aku... bukan aku mnintak putuih dengan dia... mampoih pi kat dia la kan..

dah tu pulak.. bleh dok merintih kat aku pasai dia eskiden banyak kali... pehtu tangan pengkoi lah... pehtu pasai dia tak pi kheja banyak hari lah.. pasai dia ngan k wan tak bertegoq sapa WTF r u talking about? it's non of my business anymore... dont you understand that.. pehtu cita pasal tok dia dok tanya aku banyak kali lah... citer pasal dia pegi pasar malam umah aku jumpa adik aku lah...klu nak kira lebih kurang 30km dari umah dia.. eh.. apa cita nih.. takkan nak pi pasar malam 30km ari umah.. nak cari apa klu bukan nak cari aku.. aduih...dah berapa kali aku sebut kat dia dulu.. sayang macamana pun..klu dah buat aku macam ni.. mintak mahap la.. peluang aku dah bagi dulu.. all i'm asking it's just a simple sorry words.. but you never did.. and apparently.. you've missed the boat...pon pooooooooooooonnnnnnnn!!!

takpalah...pasal hal x tunang aku tu.. nk kata sedih sangat tu tak... kelakar lagi adalah..
tapi pasal kawan2 yg aku harapkan paham akan tindakan aku..
paham akan maksud aku
paham pasai apa aku tak suka dengaq sebelah pihak
pasai aku nak selamatkan kawan2 dari gejala fitnah akhir zaman
rasulullah ada sebut dalam salah satu hadith yg aku mmg tak ingat riwayat mana satu
dalam hadith tu ada disebut... "antara tanda2 kiamat ialah fitnah berleluasa di akhir zaman"
tidakkah korang kawan2 ni tahu yg fitnah ni boleh bawak kita ke neraka?
al fitnatu ashaddu minal khots...
klu nak terjerumus jugak.. wallahu a'lam...
moga korang diselamatkan dunia akhirat...
"dont judge the book by its cover but apparently people just do" konon
"kalau cinta itu buta, siapakah jadi mangsanya" konon...

lantak korang lah... life is indeed beautiful... dari aku pikiaq menda2 kecik ni.. baik aku pikiaq pasal menda lain.. lagi baguih...


Friday, December 5, 2008

Selamat Hari Raya

Assalamualaikum folks

Penat, letih, depressed... tak berapa suka... sopa haram.. suma aku rasa arini...
ada kengkawan.... kengkawan pun dah wat tak dulik
innama a'malu binniat...
sesungguhnya Allah Maha Tahu apa yg aku buat selama ni...Alhamdulillah..

To all
Selamat Hari Raya Aidil Adha
Minal Aidil Wal Faizin

have a happy weekend...

Thursday, December 4, 2008

Todays Words

Assalamualaikum folks..

This reminder i get it from a friend of mine (aida). She gave a presentation slides and i quote some of it...







Kinda intriguing rite?

Monday, December 1, 2008

Majlis Perkahwinan Din & Dila (30 November 2008)

haaa... ni kheja photoshoot aku dua hari lepas... dila ni kira macam adik2 aku dah... baguih budak nih tapi kelam kabot ya Rabbi... 29hb tarikh nikah dila, 30hb tarikh majlis. majlis berjalan lancar walaupun dila kelam kabot.. thanks to kepakaran en buyong (aiceh.. sapa lagi nak puji klu bukan diri sendiri...) dan jugak cik nik... maka akhirnya majlis berjalan dengan amat lancar... peh.. aku la camera man, aku la tukang nyanyi, aku la emcee dan aku la jugak tukang kecoh.. penat ooooo tapi takpelah.. moga2 dipanjangkan jodoh hingga ke akhir hayat dila.. bak kata poad dalam msg dia kepada aku utk dila... "wei bro, and kem slam kat dila sok, aku wish dia cepat2 lekat anak.." hehe...
yg lelain tu korang tengok la kat sini
maleh aku nak upload bebanyak ngeeee

bukit ampang 30/11/08

Ini adalah gambo yg diambil di Bukit Ampang semalam (30/11/08)... tidak menggunakan tripod, cuma bonet keta dan jugak kotak sebagai penstabil ehhe...
Picture taken from Bukit Ampang. View of KLCC. No tripod was used. I used my car boot and boxes as a stabilizer. This i a cuba2 shooting.. ehhe

Thursday, November 27, 2008

Malasnya aku harini

Assalamualaikum suma

waaa sedar tak sedar nak masuk disember dah.. pehtu 2009 akan menjelma... moga diberikan rezeki berjumpa dengan tahun 2009 hendaknya. selama hampir dua minggu memang kesibukan yg melanda tidak terbatas... dengan demamnya tak abis2.. dengan masalah org yg ludah ke langitnya lagi... masalah org ludah jilat baliknya... macam2 la yg aku hadapi selama dua minggu nih...

dua minggu sudah aku start demam... pi la klinik panel.. doktor pun bagi la ubat.. yg mangkaqnya tu.. lagi aku makan ubat doktor tu.. lagi aku demam... terus tak bangun.. tido je manjang.. tak suka betul... pi klinik ari jemaat... sebelum jemaat aku dah blah sebab tak tahan sakit sendi.. aku pun tatau shipa... sampai umah.. telan obat.. pehtu aku pun tatau dah apa yg jadi kat aku sampai la ari sabtu jam 8 malam keesokan harinya... uuuih manjang jadi ceni.. pengsan tak abih..aku sedaq pun sebab umaq balik umah.. dia ni sora bisin sket.. tak klu.. aku tatau la apa kes aku...

ari senin minggu sudah aku punya la tunggu bos aku sebab aku nak amik petty cash advance.. dah suh pegi penang wat keje ujung2 bulan.. tapi advance tak bagi.. mana cukup doet aku nak pi sana.. ngeee nama je pangkat besaq... rasa macam best.. tapi haram.. wakakakakaka... last2 bos aku tak menjelma jugak sampai la ari selasa... aku pulak perlukan clearance utk pegi jerejak.. tak nanti aku kena tiaw..susah nak jawab petang selasa tu aku pun dengan muka selamba badak aku naik ngadap t syed SGM kat tempat aku... aku cakap yg aku perlukan clearance utk pegi jerejak.. dia cakap takleh ka tunggu minggu depan sebab dia nak buat majlis doa selamat kat bos aku yg nak ke makkah minggu depan nun... aku cakap aku takpa takot system ajelah yg takleh nak tahan... maka dia pun bagi la aku pi dengan ucapan bawak keta elok2.. jangan laju sangat (gamaknya dia tau kot rekod aku dari KL ke penang hanya dua jam perjalanan termasuk berhenti rehat)

sampai jerejak aku terus buat kheja aku.. bayangkan 16 bijik pc aku nak kena reformat.. gila apa.. nasib baiklah system kat sana ada IBM rapid restore.. senang sket.. tak klu mau berbuih mulut aku, juling mata sebab nak ngadap sebijik2.. 4 pc kaput.. server tunggu masa nak jahanam ja.. aku dah bagi report.. klu lepaih ni jahanam jugak tu bukan masalah aku...

ari jemaat sudah lepaih buat kheja aku rasa sakit ya amat kat tinga kanan aku.. aku balik jam 9.30 malam.. amik bantai yg sejuk ngan cuba la tuam tinga aku ngan ais.. tapi lagi sakit upanya... last2 jam 1.30am cetu aku dengaq PINGGG!!!!!!... pehtu aku rasa macam tinga kanan aku tak dengaq apa2 dah.. aku pi klinik and to my surprise.. mmg gegendang telinga aku pecah sebelah kanan tu.. doc cakap kena amik masa 3 minggu baru recover.. aduih.. tensen seh... ari senin dah abih kheja.. balik tu aku tolong abg marzuki kat Nice punya ofc kat sebelah jeti (berapa banyak kat daaa)... aku heran la skang ni nape ramai sangat org terpedaya dengan org yg kononnya terer bahagian IT tapi buat kheja cam taik... kebanyakannya kena tipu dengan bangsa cha ya nun alip.. depa ni pandai tunjuk kata terer.. tapi buat kheja haram tatau... abih segala lesen kat opis Nice tu dikhojekan.. jam 12 baru aku abih kheja kat situ dari 8 malam semata2 nak betulkan balik registry window... mmg cam cipet

keesokan harinya (selasa) aku pun bertolak balik ke KL.. singgah juru dulu antaq adik ipaq aku.. pehtu aku teruskan perjalanan aku non stop ke KL sebab aku dah janji dengan bos aku yg aku nak jumpa dia dulu sebelum dia ke makkah...dah sampai diumah.. dipendekkan citer.. aku pun dah abih mintak mahap suma2... lepas aku azankan ngan doakan dia.. aku pun balik...ehhe.. tapi kat umah tu.. ada pulak yg berkenan kat aku nak jadikan colan anak hantu (calon menantu)... aaa sudah.. mmg la budak yg ditunjukkan tu comei ngan nampak baik tapi... biaq pi la dulu.. aku selesa dengan keadaan aku sekarang ni...

so arini setelah ada sedikit masa yg terluang.. aku pun menulih la blog yg dah berapa ari aku tinggalkan nih... takpelah walaupun tak selalu update.. tapi at least ada jugak cerita yg aku coretkan kat sini... hurm ari sabtu ngan ahad ni ada photoshooting job plak.. kawen.. ntah la.. aku harap aku sehatla hendaknya sampai la ari ahad... ngeee

till then..chow!

Tuesday, November 18, 2008

18 November 2007

Assalamualaikum folks...

hurm... sejak dari pagi lagi aku dah pelik... napelah aku rasa macam teringat sangat ngan tarikh 18 november ni.. rerupanya... setahun lepas... inila tarikh aku bertunang.. .wooh... patutla semacam rasa ada sesuatu ikan je (something fishy)

cemana pun semalam i had this weirdest dream of my life... dah la sebelum tu aku dapat gangguan... bilik aku.. klu dah tutup lampu memang segelap2 bilik... macam gua pun ada.. klu tak kemaih.. lagi surupa jerumun babi dah.. anyway... dalam jam 2 ke 3 pagi cetu bilik aku tetoibe cerah... nak kata org belakang umah aku bukak lampu.. takkan la cerahnya macam aku bukak lampu... pehtu dada aku berdebar2 sangat... aku pun selawat la tak putus2... dada aku memang berdebar2... lepas tu... di telinga aku terngiang2 akan ada ramai la pulak yg mengikut aku selawat... takpalah.. jangan kacau aku nak tidoq sudah...

dah tu bila dah tidoq.. aku mimpi la pulak.. nak kata misteri nusantara tak la sangat... sebab sangat amarika mimpinya... baiklah aku cita... aku mimpi adik aku (lan) bawak aston martin dbs kaler silver... bini dia (zura) pi skolah pakai bmw m3 pakai baju sket punya elegen.. shepek mata itam lagi... walhal umah dia ngan sekolah ada la 150meter...

aku pulak... aku bawak mitsubishi lancer 2.0 kaler merah mai kheja.. pehtu aku terjaga sebab lagu nadasvaram berkumandang jam 5.45am menunjukkan HP aku tadak masalah dan ia jugak adalah sebagai alarm aku tiap2 pagi ekekekeke... cam setan ja mimpi...

dah la aku nak sambung buat kheja... aku aku pikiaq... lagi gila aku...ehhe


Thursday, November 13, 2008

Senarai kesyukuran

Assalamualaikum and greetings all!!!

Mari kita menjawap tag dan tajuk tag hari ini ialah: Senarai Kesyukuran

Cara-cara begitu mudah seperti dibawah:
1. Tajuk, Senarai Kesyukuran {insert nama anda, nama glemer atau tidak, terpulang}
2. Tuliskan semua benda tentang hidup anda, baik atau buruk.
3. Letakkan Saya bersyukur di hadapan setiap ayat tadi untuk mengubah semua ayat baik atau buruk kepada ayat baik dan positif.
4. Boleh dibuat dalam semua bahasa.
5. Saya bersyukur boleh ditukar kepada Saya gembira atau Saya bernasib baik. Tapi kalau begitu lebih baik tajuknya Senarai Kegembiraan atau Senarai Kenasib Baikkan. So jangan susahkan diri.

1) Saya bersyukur dengan diri saya walaupun dikategorikan umpama tong dram tapi hakikatnya Allah telah jadikan saya amat sempurna, tak cacat dan boleh menolong diri sendiri tanpa susahkan org lain.

2) Saya bersyukur mempunyai emak yg sangat garang tapi penyayang... ayah pulak mempunyai sifat sabar yg tinggi tapi dont sangka klea wata no boya!!! sekali dia marah.. uuuih susah oooo. Mereka sangat sayangkan saya walaupun banyak kali saya buat diorang marah.

3) Saya bersyukur mempunyai tidak mempunyai abang dan kakak sebab saya anak sulong tapi adik2 saya yang seramai 8 org mempunyai pelbagai karenah yg walaupun kekadang menyakitkan ati saya tapi saya sayangkan mereka.

4) Saya bersyukur mempunyai anak sedara sulong bernama Muhammad Adam kerana disebabkan ayah dia (adik aku.. lan) yg tak gheti nak uruskan hal anak2 kecik, saya telah disuruh membasuh bontot adam ketika zura (bini lan) ada mesyuarat di sekolah suatu ketika dulu... tapi apa ke hal.. aku dah jaga 6 org adik laa (adik aku yg lagi dua aku takleh jaga sebab time tu aku sendiri pun mak ngan ayah jaga)... dengan riaknya aku menulis wakakakakaka

5) Saya bersyukur telah diberikan pelajaran oleh emak ayah saya walaupun time mula2 kena pi madrasah dulu rasa punyala cam bangang sebab umo darjah 3 kena bajaq bahasa arab... ujung darjah 3 masuk madrasah.. awal darjah 4 dah habih quran kecik... tak sampai setahun dah qatam... dahtu bila aku sakit perot cirit2 disuruh jugak pegi madrasah.. time ostad ajaq aku plak dok takleh nak konsentret.. last2 kena libas ngan rotan duri.. aku pun tercirit sambe terkesima dlm kelas... malu taw.. balik umah kena gelak ngan mak ngan ayah... adaka patut.. tapi aku syukur sebab walaupun dipaksa belajaq 4 thanawi which is haram tak abih takat 3 ja.. tapi dengan suma2 pelajaran itulah aku bleh berjaya sekarang menjadi MIS officer.. ala belajaq kat skola tu takyah la cita kan sebab sama ja ngan org lain...

6) Saya bersyukur mempunyai pekerjaan tetap dan mempunyai pendapatan yg membolehkan saya membayar segala bil yg kena bayar walaupun "bil air" saya dah lama tertunggak (tadak kena mengena ngan ini cerita).. boleh bantu adik2 dan jugak membelanjakan perot saya nan one pack ni

7) Saya bersyukur mempunyai sebuah kereta yang dapat memudahkan saya bergerak dari sini dan sana ke sinun.

8) Saya bersyukur mempunyai kawan-kawan saya yang sentiasa menyokong, memaki hamun, memerli tapi mereka amat berterus terang kepada saya.

9) Saya bersyukur masih lagi mempunyai kawan-kawan untuk bersosial seperti melalak di red box, memukul shuttle cock pada setiap minggu dan jugak melepak di kedai mamak.

10) Saya bersyukur kerana walaupun tidak mempunyai lappy di umah tapi saya ada tempat yg saya bleh troubleshoot pada bila2 masa di mana jua.

11) Saya bersyukur mempunyai seorang bos walaupun pangai supa haram tapi ada kualiti baguih. Walaupun saya tidak dinaikkan gaji tapi kesian jugak kat dia sebab sanggup kena caci maki dengan management disebabkan org dengki dengan saya.

12) Saya bersyukur break up dengan ex tunang saya kerana dia memilih jalan bahagia selain dari saya yg walaupun kini beliau telah gila talak dan menyamar menjadi kawan beliau dan cuba meraih simpati saya.. kira saya ni terel la jugak ada org bleh gila talak terhadap saya.. (peeeerah)

13) Saya bersyukur kerana tidak berkahwin dengan ex tunang saya kerana setiap kejadian yg berlaku ada hikmah.. sayang macamana pun klu dah Allah SWT nak tentukan idop aku dengan ujian sebegini.. buat apa nak susahkan kepala nak memikiorkan... setiap manusia ada salah dan silap.. termasuk jugak aku.. ehhe

14) Saya bersyukur kerana pandai masak... campak la saya pegi negara mana pun insya Allah saya boleh idop dan sebab tu la jugak saya tak kesah klu gepren saya tak pandai masak.. kot?

15) Saya bersyukur kerana suka berbelanja makan walau sesengkek mana pun.. lagi baguih dari dok belanja kat menda tak ketahuan nih.

16) Saya bersyukur saya bersekolah campur sebab klu tak klu mesti saya diminati oleh golongan gay kerana sampai sekarang saya masih fobia akan profile hi5 saya.. banyak siot gay nak berkenalan dengan saya.

17) Saya bersyukur kerana walaupun dulu kekecik ada alergik pada seafood.. tapi disebabkan kata2 seorang doktor bernama doktor zainal, "hang makan la apa pun tapi semua mau belen tak klu tu yg mai penyakit" semenjak dari hari itu saya membela perot saya ini sehingga la sekarang.

18) Saya bersyukur mempunyai kesedaran untuk berubah sikap seperti dari seorang yg amat emo kepada seorang yg lebih cool... mgkn disebabkan saya anak sulong. errr tapi klu saya letak pasal saya akan menyental bilik air time tensen dah tentu2 timah marah saya... tapi nak buat cemana dah kebetulan sebelum terlupa... klu saya tension masakan saya akan bertambah sedap... wakakakakaka

19) Saya bersyukur kerana masih boleh menggembirakan kawan-kawan... ntah la sebabnya

20) Saya bersyukur kerana menjadi tempat untuk para x saya menjadikan saya sebagai stepping stone.. kira saya ni nampak macam muka kesian la kat org.. errr macam tu ke?.

21) Saya bersyukur masih mempunyai masa untuk membuat perkara yang saya suka sama ada berpaedah ataupun tidak... ngeeee seperti melihat pangai manusia kat shopping complex.. melihat menda2 chanteks... terutamanya pompuan sebab saya rasa tak salah kan??? saya jantan... dan bukan gay.

22) Saya bersyukur masih boleh menikmati makanan yang lazat-lazat kerana saya dan adik saya (lan) sangat suka masak ekekekeke... oooi lan bila nak wat project jam 3 pagi lagi ooi? adaka patut kami masak seperti restoran thai yg mahal jam 3 pagi??? ikan masak shetim... sambal tumis udang ngan petai, sayur baby kailan goreng fillet di goreng... wah!

23) Saya bersyukur dengan apa yang telah terjadi kepada saya tidak kira perkara baik atau buruk kerana setiap kejadian ada hikmah yg kita tak tahu...

24) Saya bersyukur kerana tidak mempunyai gf kerana kalau ada gf pun klu tanak faham saya pun tak guna jugak kan?

25) Saya bersyukur kerana dapat hidup dengan penuh kasih sayang.

26) Saya bersyukur kerana tidak mempunyai sebarang penyakit kronik dulu.. skang walaupun ada tapi masih bersyukur...

27) Saya bersyukur saya seorang lelaki sejati yg geli klu dapat ayat lucah dari gay, tengok mak nyah tapi shetim klu tengok pompuan.

28) Saya bersyukur kerana mempunyai camera yang satu set amat mahal harganya tapi telah berjaya jgk dibeli dengan berkongsi bersama2 adik saya.

29) Saya bersyukur kerana ramai orang rajin melayan karenah saya tapi saya ketegaq suka buat kerenah jugak.

30) Saya bersyukur sangat dengan Allah akan apa yg dikurniakan kepada saya sebelum ini, sekarang dan akan datang. LIFE IS INDEED BEAUTIFUL.

Alhamdulillah :)

So saya hendak mereka menjawap tag ini. Mereka adalah pada sesiapa yg saya letakkan pada must see saya.

Apa nie???!!!! (sambungan)

sorry lmbt rply sms. u x mrh ke kt nadia.U x bci dia ke.Flmy u mcm mana.

Mrh ke tidak itu soal sy. Lgpn dh xda jdh sy dgn dia. Sy lg tkt klu Allah murka. Semua manusia ada salah n silap termsk sy. NO regrets.

thought no sambungan but still yesterday this so called friend of her asked me this kinda of question. cummon la... all the q that you have been asking was the story of which i never disclose to any of my x tunang's friends.

and last but not least.. FLMY??? what's that... falimi??? wakakakakaka...

Tuesday, November 11, 2008

Apa nie???!!!!

Dalam aku dok sibuk2 keje... tetiba aku dapat msg yg ntah dari sapa aku pun tatau... tengok nomot macam kenai.. tapi ada beza sket nomot... walaumanabagaipun (ayat tokeh OK audio kat aku... funny man) aku tulih la kat bawah ni apa soklan dan jawapan aku... here goes

hai..C.Rizal..U dah kawin ke.

sapa ni?

org la x kan dugung..! Hr 2 i dengar u nak kwin..

xjd xdak jodoh

la knp..Dulu bukn main rapat..

xdk jodoh nak wat cemana. but i reckon this no. it's so familiar.

kwn lama nadia tapi i dah x keja kat sana lagi i dah keja tmpt lain lama x jp nadia dari dia tung dulu.ingt dah kawin.2 i tanya u.

ya la dah x ada jodoh.U keja mana skrg?.X jmp nadia dah ke.I dengar crta dia x berapa sht kurs kring.Keje jrg2 p.Tdg pun dah x paki.


oi dia x mampus..Lagi la..X tau la ada yg cita. La x tau la fon dia x dpt pun. I x jmp dia lagi.

tu doa dlm kecelakaanla bkn doa org mampus

sorry i kurg..Faham mkst tadi.k la sorry gangu u.Kalau salah slp i m.Maaf tny pasl nadia kat u.Bwt u mrh ke.Sorry.

dah tu mana tau kata dia x p kheja? Mana tau dia kurus?

ada kwn cita.Knl k.Wan..yg cita.

Kenal k wan. Kenal sgt. Bgs k wan tu.

I ada call no nadia yg (disclosed). Tapi ada laki2 jwp i letak i ingat u.

tula bf dia kot?

k.Wan kata dia x kwn dgn sapa dah.Xtau la kan.Xapa la gangu u bwt keje.Lain kali sms la kalau x kisah la i tny byk.

sy x mrh. Infact I do concern for her till nw but she decide to live dif ways.

hurm... funny rite? it's been almost a year since she decided tu putus tunang with me... ironically, each time i went back to kampung... i'll eventually saw her.. riding motorbike, queensbay...aduih.. penat seh...

lagi best.. ditanya pulak soklan2 cepumas tekata ni.. and the number.. seems so familiar but i dont wanna guess too much.. nanti lagi sakit kepala aku...

yg best... nape nak seksa diri sendiri dengan perkara2 yg tak faedah? i smell something fishy here for that i never ever did give my 012 number to her friends what so ever except to k wan... yelah baik kak wan tu klu niat dia nak suruh aku balik.. tapi do remember this.. kalau sekali aku dah benci.. susah.. aku boleh buat baik.. tapi nama nak patah balik mintak mahap bebanyak.. i mean sapa tak sayang tambahan pulak pernah jadi tunang tapi.. hurm.. complicated rite? add more spices to my life. syukur alhamdulillah...

yup life is indeed beautifull...


Monday, November 10, 2008

BIOL is wonderfull

Assalamualaikum eberibadi ehhe....

last friday nite i start my journey back to my hometown penang... before that i need to make my stop to kerinchi... timah wanna pinjam my flash... ehhe.. (apanama tempat tatau rumah linda tu haram tak ingat.. tapi jalan ingat)... on my way back to penang.. i had a terrible headache.. my god! takkan nak jadi lagi penyakit.. so before my headache getting worsen i better take a rest... i made a stop somewhere at behrang.. then bum... tak sedar pape untill 3am... woh.. lucky man.. if not for sure dah arwah... cian adik aku.. tak pepasai terlibat sama klu jadi cetu.. nauzubillah!

i reached home merely at 6am.. then after performing my suboh.. bum... tido la apa lagi kan? i woke up 2 hours after that... then take a bath... then i go to jerejak.. not to work.. but my newly best friend jismin aka cendawan asked me a favor to pass a document to poad... then after chit chatting with poad... i left jerejak jetty for a jeruk assam shopping spree... what else klrians pesan klu balik penang.. dah tentu2 memacam jenis jeruk... mek sha with her buah kundang (so called buah sta) and kelubi, rozie with her spicy jeruk betik, i bought jeruk campoq for timah and of course for my lovely asst pun sama jugak. Mama (so called syg's mom) pesan jeruk bawang putih... ehhe

sunday morning.. i woke up early.. after kedarah roti canai penang, then i start my journey back to KL... i called siti oskeeping just to inform her that i;m coming for her wed but i did say to her that "klu abg tak dapat cari umah tu.. nk wish selamat pengantin baru, moga bahgia hingga ke akhir hayat... jauh tu hutan melintang.. klu tak sampai tu siti jangan kecik ati ek?"

on my way... mira asked me a favor to buy her guava fruits yg ada bijik punya... so i stopped by at bukit gantang... almaklumlah.. ibu mengandung ni banyak pulak mengidamnye.. ehhe... lepas tu cari punya cari umah siti haram tak jumpak... lost RM20 of my petrol (macam ngungkit la plaks) then straight away patah balik... frust man.. 1st time cari umah tak jumpa... i better find myself a gps device ehhe....

sampai KL jam 4.30.. pegi umah timah.. amik flash aku balik.. pehtu kekonon offer jeruk la.. walhal memang dah beli utk dia...pehtu pi umah mira hantaq buah2 tu.. pehtu pi jumpak mek sha... bagi jeruk dia.. sekali ngan dinner ngan dia... pehtu pi shah alam... hantaq jeruk kat mama.. pehtu balik umah lan...sampai umah lan.. lan cakap, "tadi wan ada la mai.. dia tepon aku tanya jan ada tak.. pehtu parking punya la jeuh... " pehtu aku cakap.."mampoih pi kat dia la.. nak takot ngan aku pasepa?" lan cakap lagi, "dia mai dengan tuuulaaahh!!!!" ehhe... aku tanya sapa? lan jawab "lyea" oooo itu aje aku bleh kata.. takmo elaborate lelebih sebab aku takmo nak elaborate pon... semak palahot aku je

dah sembang2...dalam jam 11 cetu aku balik la gombak naik moto...nak jadi cerita.. kat sri hartamas aku bau semacam hangit kat moto.. pehtu haram.. takleh start...time nak naik bukit plak tu... penat seh tolak moto dari sri hartamas sampai caltex jalan kucin.. kat caltex tu... dengan keadaan satu badan kuaq ayaq peluh.. celah2 kangkang suma kuaq ayaq (isk lain macam pulak munyik)... ada la sorang mamat ni offer aku spark plug dia... to whom it may concern moga Allah berkat idop dia.. dah bukak segala macam cover baru bleh tukaq spark plug tu...pehtu bleh la start muto tu... pehtu bawak ada la dalam 2km.. pehtu mampoih balik.. tolak lagi sampai la mobil kat tesco selayang..bayangkan dari jam 1am tolak muto sampai jam 3... wuuu... sungguh nyaman rasanya peluhku itu ehhe... lebam tunggu adik aku lagi... sampai shah alam jam 4am... tidoq.. pehtu jam 6.30 terbangun dengan kelam kabot... kepala sakit.. pehtu layan jem dari 7am sampai la jam 8... federal.. what can u expect kan?

i did texted to her (so called syg) but no reply... tido kot.. dah malas nak call sebab nanti tak berjawab aku jugak yg sakit ati.. pehtu dah gaduh tak tentu pasal... aku tak suka okie?

so... that's my life..'s topic so called BIOL is wonderfull because...just take a look at my writtings... english, malay, kedah, penang everything in one writting... ehhe... gila lah!


Wednesday, November 5, 2008


Assalamualaikum folks...

it's been long time since my last writing... and here goes... 

17th october 2008

I need to troubleshoot ARAPD problems and fast... at that time... it was already 8pm.. so what i did was i start my motorbike and brom... away to pd.. after settling the problem... i went back to KL.. by the time i came back it's already 1am

18th october 2008

to my surprise... i was hoping that my chenta hati would be the first one that wish me happy birthday.. apparently not.. it was my akak angkat kak azzu did... i texted my twinkle lovely suriati yusnita yusof, "happy birthday twin... umoq ang dah sama dah ngan aku... sama toa dah.. bila kita ni nak kawen... ehhe"

i went to shah alam.. and on my way... it was raining.. and half way... i realized that i lost my key... so i called my sister... no answer, my bro was in labuan at that time.. so i dont wanna trouble my sister in law... so i called and called my so called chenta hati.. and no answer.. i said to myself maybe she's assleep... but i was shivering at that time... kuatkan semangat.. i went back home hoping that pendek would answer my phone call.. and as usual.. kalau bom meletop pun dia tak sedar sebab dok sedap peluk last i head myself to the masjid and tido kat situ with my wet clothing sampai la suboh... then baru bleh masuk umah... 

at home... i start sneezing.. my head feels like mau pecah... around 11 something she called... after i told her what had happened... lastly it was like i was blamming at her... semacam salahkan dia sebab tak jawab tepon? OMG... this is my 1st time people treat me like this... i just wanna share the story that;s all.. i did not blamming anybody... all i want to was to tumpang kejap je sampai subuh... then i cabot... tapi entahlah...

later that afternoon, my friends call me and invite me to Kak Ani's house... a hari raya open house.. what i did not know was they plan to celebrate my birthday.. when i arrive at Kak Ani's house.. surprise... happy birthday abang bu... waaaaahhh... seronotnya... but this one particular question asked by bebudak tu yg bagi rasa down sangat.."akak bagi apa besday abg?" ehhe...then i answered.. ada la tu.. dia sebok.. padahal dalam ati tuhan saja yg tau...

funny... the one that so called i care and love tak dulik je aritu but my newly found friends buat surprise party... wah.. touching man!

19th october 2008

My head's killing me!!!!

22nd october 2008 

I was scheduled for and MRI today and after visiting HKL, the doc still cant rectify what's actually my problem... that nite.. i feel my head is really killing me.. and my nose is bleeding.. i went to the hospital with my ride... immediately after i reached the main entrance.. bum!  I collapsed... after that i did not know what had happened... 

23rd october 2008

i missed her so much.. i called and texted her mentioning i was admitted at the ICU ward... berapa banyak wad sangat yg ada kat setiap spital? i was hoping that she would come but apperantly not... takpelah

25th october 2008

i had my result... "a severe nerve attack that can cause a total blindness should the attack occurs once again..." wah! shock man.. i asked the doc what's the medication that i must take / undergo? none! waaah... then what should i do? the doc said...

"jangan stress, jangan sakit ati, jangan busuk ati, jangan patah ati..." 

waaahhhhh... ceni la doc, baik bagi saya laughing gas je.. cam inhaler gas org semput tu... agak2 nak stress... chet.. agak2 nak stress.. chet.. satu hari saya bleh gelak doc! ekekekekekekeke... hilarious man!

i did recieve a phone call from her.. but i cant answer.. how to answer while the doc still examining me? after i reached home.. then i call her.. she was asking me the ward that i admitted for that she wanna comes with her parents.. please... dalam sesebuah spital berapa banyak ward ICU?


i think i love my job but.. the people here.. did know how to appreciate me... tatau la... kebanyakan org jadikan aku sebagai batu loncatan... ada yg jadikan aku sebagai benchmark.. ada yg gunakan aku sepenuh2nya time ada masalah.. tapi haram sapa sekoq pun tak appreciate aku... aku tak penah mintak pun sesemua tu... tapi... ntah la.. org arab cakap... INNAMA A'MALU BINNIAT... niat aku selama ni ikhlas dengan sesapa pun.. tak pernah mintak yg bebukan.. what i need is just a little appreciation.. klu rasa macam nak jadikan aku sepertimana yg tertera di atas.. silakan.. i dont mind and in fact i dont care... i always have Allah besides me.. Allah the Allmighty... Allahu Akbar!


Saturday, October 18, 2008

Happy Birthday to Me

happy birthday to me... (sambot sensorang lagik...)

Monday, October 13, 2008

tagged by Nurul aka Timah (again)

Mari menjawap tag dari Nurul yg telah di tag oleh Nurnana yea

1. The age you’ll be on your next birthday:
I'll be 30

2. Place you want to travel to:
Makkah...ehhe... cam poyo kan ayat?

3. Your favorite place:
My home... then my couch.. then my katil.

4. Your favorite food:
Can i put it nasik? everyday i eat nasik.. so it's my fav la kan?

5. Your favorite pet:

6. Favorite color combination:
Black & white, green & grey

7. Favorite piece of clothing:
Jeans & Tonic eh.. T shirt

8. Your all time favorite song:
Right Here Waiting by Richard Marx

9. Favorite TV show:
House, Ah Ha, Who' Line Is it Anyway, CSI's, anime, cartoons arrrgh banyak ooo..

10. First name of your significant other/crush:
Nursalahatul Zaida Mohd Zulkifli

11. Which town do you live in:
Tah Men Sorry Ghom Bucks

12. Your screen name/nickname:
Rizal Zaidi / Buy / Buyong / Bob / Abg Bu

13. Your first job:
Tukang bosi, kilang kocik kat depan umah tok wan aku kat aloq setaq

14. Your dream job:
To run my own business (again)

15. One bad habit that you have:
senang sangat kesian kat org.

16. Worst fear:
There was one dream, which i'll dream each and every aku nak kena demam and the story goes,
"Pada suatu hari, ketika berjalan2 di tepi bangunan berdekatan dengan stesen bas Sg Petani, aku ternampak sebuah lori Mercedes Benz lama kaler biru membawa tong gas masak mobil yang pemandunya tidak dapat mengawal lori tersebut. Lalu lori tersebut melanggar diriku sehingga bersepai tubuh badan..." and the day after, i had a serious fever. Even untill now, if i dream of this, i surely kena demam esok tu.

17: Things you’d like to do before you die:
I would like to send my parents to Makkah Al Mukarramah and of course seek appology to everybody that I know.

18. The 1st thing you’ll buy if you get $1,000,000:
Flight ticket for me and the family to Makkah. Kerjakan haji dan umrah :D (poyo tak?)

19. Your husband/wife:
Single but currently not available... truthfully.

Saya tagging pada:
-Kak Lina
-Kak Azzu

Wednesday, October 8, 2008

1st day raya




I dont think this year is the best raya ever but raya it's still raya rite? for more pics... you guys can always visit my friendster page at

My Bro (Lan)

Lan's Son (Muhamad Adam)

Siti's (cousin) family

From left Siti, her child, pipah, yon, syima, zura (sister in law)

Yon, Ciken, pipah

My Bro (Man)

Cikgu Robiah (My emak)


My bro (Wan)